Presă
05.05.2009

Comunicat de presă – Eugen Lascu este noul Vicepreședinte Coporate UTI Holdings

Începând cu data de 1 mai 2009, echipa de management a grupului UTI a fost completată cu o distinsă personalitate din domeniul financiar bancar.

Domnul Eugen Lascu vine din poziția de Director executiv, Credit Corporatist al Raiffeisen Bank și ocupa poziția nou creată de Vicepreședinte Financiar și Dezvoltare Strategică. Alăturându-se echipei formate din Tiberiu Urdăreanu – Președinte si din Vicepreședinții Mihai Grădinaru, Ion Obloja, Petruș Cîndea, Mihail Tănăsescu, Mihai Ianciu, Traian Komuves, domnul Eugen Lascu are misiunea de a coordona domeniile financiar, de dezvoltare strategică și de restructurare internă ale grupului UTI.

Mai mult ca oricând, în aceasta perioada dificilă, UTI pune accentul pe optimizarea resurselor financiare acompaniată de o atentă evaluare a riscurilor, precum si pe implementarea unei strategii de dezvoltare sustenabilă. Capitalizând rezultatele foarte bune din anii precedenți, UTI își adaptează continuu strategia la contextul politico economic, astfel încât prin agilitate, profesionalism și consecvență, să își asigure atingerea obiectivelor .

Experiența deosebită a domnului Lascu în domeniul financiar, dar și în cel executiv și de comerț internațional este foarte prețioasă în etapa actuală, în care UTI își consolidează, alături de domeniile în care s-a consacrat (securitate, IT&C, construcții), linii noi de business cu mare potențial de creștere, cum sunt managementul traficului, mentenanța și producția de echipamente electronice, urmărind în același timp și o dezvoltare internațională puternică.

Dl. Eugen Lascu a dezvoltat în cadrul Raiffeisen Bank produse de finanțare de proiecte, ocupându-se de finanțări structurale de proiecte la cheie (real estate, buy-outs, green fields).

A contribuit în mod activ la dezvoltarea strategică a băncii dobândind experiență și notorietate în acest domeniu. Expertiza astfel dobândită o va utiliza și în cadrul UTI, dat fiind faptul ca UTI este o companie care dezvoltă proiecte complexe. Experiența domnului Eugen Lascu va aduce un plus de creativitate și un suflu nou dezvoltării strategice începută deja de echipa de management a UTI.

Despre UTI

UTI a raportat în 2008 o cifră de afaceri consolidată de 150 milioane de Euro, în creștere cu 54% față de anul precedent, în timp ce EBIDTA a atins valoarea de 13 milioane de euro. Pentru acest an se estimează o cifră de afaceri de 170 milioane de euro, valoare condiționată de dezvoltarea unor segmente de piață. UTI este activ în domenii cu potențial de creștere, cum ar fi managementul traficului, sistemele de securitate, tehnologia informației, facility management.

Director Comunicare Corporatistă
Lucia Urdăreanu