Presă
24.06.2008

UTI sprijină proiectul Nopți de Sânziene în Livada de la Minovici

UTI este o companie activa din punct de vedere social care sprijina dezvoltarea în domenii diverse ca: educatie, arta, sanatate si parteneriate sociale.

În domeniul culturii, UTI se implica, începând cu anul trecut, în sustinerea revenirii în circuitul cultural si turistic a celor doua muzee Minovici (Muzeul de Arta Populara Dr. Nicolae Minovici si Muzeul de Arta Veche Apuseana Ing. Dumitru Minovici ) aflate în patrimoniul Ministerului Culturii.

Membri din top managementul UTI fac parte din Asociatiei Prietenii Muzeelor Minovici, care se ocupa de procesul de reintegrare a muzeelor. Obiectivul principal al Asociatiei este de a readuce în prim plan muzeele, prin sustinerea unor evenimente culturale, menite sa renasca traditia petrecerilor “La Sosea”, în livada vilelor Minovici.

De asemenea, în contextul unei avalanse de sarbatori importate, dorim sa sprijinim renasterea sarbatorilor traditionale românesti, Sânzienele fiind una dintre acestea, legata de cultul recoltei, al vegetatiei si al fecunditatii si pastrând în ea, ca întreaga traditie româneasca, un amestec fascinant de crestinism, pagânism si vrajitorie.