Presă
10.04.2008

Toate zonele de acces în Portul Constanța sunt securizate de UTI

Divizia Sisteme de Securitate și Militare a finalizat și pus în funcțiune Sistemul de Securitate Perimetrală din Portul Constanța. Acesta este cel mai mare port din România și unul dintre primele 10 ca mărime din Europa, având o suprafață de 3.182 hectare (uscat și acvatoriu), 14 porți care asigură traficul pietonal și auto și 5 porți destinate traficului feroviar.

Sistemul proiectat și implementat de UTI are rolul de a detecta orice încercare de ieșire sau de pătrundere neautorizată în incinta portului, fiind utilizate cele mai performante tehnologii din domeniu.

Sistemul de securitate este compus dintr-un modul de control al accesului vehiculelor și pietonilor, supraveghere video a întregului perimetru portuar, inclusiv a zonelor de acces, și securitate perimetrală, folosind cabluri tensionate și detecție cu fibră optică senzitivă.

Activitățile frauduloase sunt semnalizate în Centrul de Comandă și Control, unitate operată de personal UTI, care asigură managementul automat al subsistemelor și coordonarea intervențiilor în situații de criză.