Presă
31.03.2008

Sistem de securitate performant la Aeroportul Băneasa

Astăzi, 31 martie 2008, a fost lansat oficial sistemul de securitate pilot instalat de UTI, prin Divizia Sisteme de Securitate și Militare, la Aeroportul Internațional “Aurel Vlaicu” (fost Băneasa).

Acest proiect pilot face parte dintr-un sistem integrat de securitate de amploare, atribuit prin licitație publică companiei UTI Systems, membră a grupului UTI. Sistemul este în prezent alcătuit dintr-un modul de control al accesului, televiziune cu circuit închis și dispecerat de monitorizare, acestea având scopul de a spori gradul de siguranță în toate zonele incintei aeroportuare și de a asigura o supraveghere completa H 24. Pe Aeroportul Internațional “Aurel Vlaicu” operează companii low-cost românești și străine, iar numărul pasagerilor care utilizează aceste servicii se apropie de 500.000 de persoane.

Pentru buna desfășurare a activității în zona aeroportuară pe perioada Summit-ului NATO, sistemul de securitate pilot a fost implementat în timp record și în avans față de termenii contractuali. Termenul strâns de instalare și punere în funcțiune a presupus efort intens și multă dăruire din partea tuturor colegilor implicați, în special: Adrian Dragomir – Director de Operațiuni, Alin Mărgineanu – Manager licitații, Ionel Dimulescu – Inginer de sistem.