Presă
31.05.2005
În continuă dezvoltare, după 15 ani

În continuă dezvoltare, după 15 ani

La cea de-a 15-a aniversare, UTI continuă să dezvolte produse și servicii și să-și extindă liniile de business.

În mai 2005, UTI a împlinit 15 ani de existență. Acest lucru este o dovadă că UTI știe cum să prospere în vremuri bune, cum să supraviețuiască în vremuri grele și cum să se adapteze constant, atunci când liderii săi vizionari recunosc noi oportunități și își conduc echipele către noi posibilități de valorificare a acestora, ajutând, în același timp, clienții UTI să beneficieze de aceste noi oportunități.

UTI a crescut de-a lungul timpului, de la o companie tânără, ajungând una de încredere. Înființată în 1990, și-a căutat identitatea și profilul adecvate resurselor limitate din acea vreme. La început, UTI a profitat de oportunitățile din domeniul sistemelor de securitate fizică și a devenit lider de piață în acest domeniu. Oportunitățile care existau în alte domenii au condus la concluzia că era necesară o strategie de extindere prin diversificare.

Am început prin a crea marca UTI, ca semn al identității de grup. A fost creată imaginea unei corporații solide și de încredere, a fost ales un logo pentru a exprima competențele deosebite ale UTI: “Tehnologie pentru o lumemai sigură”. Identitatea UTI a fost elaborată pe baza următoarelor cuvinte cheie: clientul, angajații, tehnologia. A fost elaborată o strategie de dezvoltare, conținând soluții inovatoare pentru piața românească. Pentru a atinge dezvoltarea estimată, strategia a consacrat o cultură antreprenorială bazată pe inovație, apititudini și leadership. Stilul de management “paternal” a fost înlocuit de descentralizare și de abordarea “totul e posibil”.

Pe lângă divizia deja existentă de Construcții, au fost create alte trei divizii. Divizia Tehnologia Informației și Comunicații a fost creată și introdusă pe piața IT&C românească. În aproximativ doi ani, această nouă divizie a devenit vedeta pieței de sisteme de securitate informatică, dar și un integrator de sisteme renumit.

Divizia Sisteme și Servicii de Securitate unește cele mai importante resurse în domeniul securității fizice complexe. A fost creată Divizia Sisteme Militare, care abordează proiecte de dezvoltare complexe, senzori și dispozitive de detecție radio. Dezvoltarea acestor două divizii este o consecință a integrării NATO și a creșterii terorismului internațional.

Azi, UTI este o companie bine structurată, având o viziune clară asupra viitorului, bazată pe resurse, experiența trecută și pe cultura pozitivă. UTI este o companie de success pentru că toată lumea are șansa de a-și pune amprenta asupra realizărilor. UTI a descoperit foarte devreme că orice oportunitate se ascunde în spatele unei probleme dificile. A învățat cum să iasă învingătoare în competiții și cum să înnoiască mereu produsele pentru noi victorii.