Presă
19.05.2004

ROMATOM – GMLC, Ședința nr. 5, desfășurată în perioada 14–15 mai 2004

În perioada 14 – 15 mai 2004, UTI a găzduit cea de a cincea ședință a GMLC – Grupul de Lucru pentru Managementul Calității, organizata de catre ROMATOM – Asociatia  Forumul Atomic Român  si UTI GRUP. Lucrările s-au desfășurat cu participarea principalilor furnizori de servicii si produse  din industria nucleară.

In cadrul  ședinței s-au discutat   puncte de interes  legate in special de managementul calității pentru  domeniul nuclear , in vederea creșterii securității nucleare a instalațiilor nucleare.  Au fost prezentate și comentate manualele de managementul  calitatii  de la principalii furnizori ai domeniului nuclear, printre care s-a numărat și UTI SYSTEMS SA. S-a analizat necesitatea stabilirii unui pachet  unitar  de legi, norme si cerințe aplicabile domeniului nuclear, acest lucru fiind necesar pentru a identifica cerințele de certificări/autorizări și propuneri de optimizare.

Prezentarea s-a finalizat cu o secțiune practică de stabilire a capitolelor din NMC (Normele de Managementul Calității)-urile 06 si 08 pentru care se pot aplica principiile gradării. De asemenea s-a decis analiza de către membrii grupului a propunerii de ghid pentru prezentare graduală a cerințelor din normativele de management al calității aplicabile domeniului nuclear ce va fi propus spre aprobare către CNCAN.