Presă
16.04.2004
UTI Retail Solutions S.R.L. va instala un sistem de transport pneumatic în laboratoarele MEDICOVER din spitalul județean Suceava

UTI Retail Solutions S.R.L. va instala un sistem de transport pneumatic în laboratoarele MEDICOVER din spitalul județean Suceava

UTI Retail Solutions S.R.L. va instala un sistem de transport pneumatic în laboratoarele MEDICOVER din Spitalul Județean Suceava.
Spitalele sunt sisteme complexe, în care se îndeplinesc o mare varietate de sarcini. Toate activitățile dintr-un spital sunt urgente, întrucat este în joc sănătatea pacienților. De aceea este esențial să existe un mijloc de transport care combină viteza și fiabilitatea. Acesta este sistemul de transport pneumatic pentru spitale.

Avantajele
În timp ce medicii și întregul personal medical se dedică îngrijirii pacienților, sistemul de poștă pneumatică transportă o multitudine de articole de dimensiuni mici și medii. Sistemul nu economisește doar timp, ci și spațiu: laboratoarele pot fi centralizate, în timp ce stocurile aflate în depozitele descentralizate se pot diminua. Mai mult, sistemele pneumatice ajută la creșterea eficienței, întrucât personalul spitalului nu mai trebuie să se deplaseze de la un loc la altul pentru a transporta diferite obiecte.
Aplicabilitate
Sistemele de transport pneumatic nu trebuie neapărat instalate în timpul ridicării construcției, ci pot fi integrate cu ușurință într-un spital deja operațional. În funcție de structura construcției, tubulatura poate fi montată în interiorul zidurilor sau aparent. La proiectarea sistemului trebuie luați în calcul și alți factori, cum ar fi capacitatea sistemului, dimensiunile și greutatea obiectelor care trebuie transportate, etc.