Presă
02.03.2004
Președintele UTI, Tiberiu Urdăreanu, premiat la Cotroceni

Președintele UTI, Tiberiu Urdăreanu, premiat la Cotroceni

În data de 27 februarie 2004, a avut loc la Palatul Cotroceni ceremonia de decernare a premiilor IT&C pentru anul 2003, eveniment desfășurat sub înaltul patronaj al Președintelui României, domnul Ion Iliescu, în prezența invitaților: reprezentanți ai corpului diplomatic, ai marilor companii naționale și internaționale, membri marcanți ai comunității IT&C din Romania, reprezentanți ai presei.
 
Din partea UTI au fost prezenți domnul Tiberiu Urdăreanu, Președinte UTI Grup si domnul Mihai Ianciu, Director al Diviziei IT&C din UTI Systems.
 
Domnul Tiberiu Urdăreanu a primit distinctia Ordinul Național “Pentru Merit” în grad de Cavaler din partea Președintelui României, domnul Ion Iliescu, ca recunoaștere a meritelor sale în dezvoltarea industriei autohtone de IT&C.
 
În perioada 26 Ianuarie – 4 Februarie 2004, membrii comunității IT&C românesti au prezentat pe site-ul oficial al competitiei, www.premii-tic.ro, propunerile lor referitoare la cele mai bune proiecte, produse, servicii și companii IT&C românesti din anul 2003. Au intrat în competitie doar proiectele noi românesti, aflate deja în exploatare. În etapa a doua a competitiei, care s-a derulat în perioada 9 – 15 februarie, propunerile validate de juriu au fost votate de către aceleași companii din industria IT&C din România (aproximativ 1000 companii, 1 vot/companie).
 
UTI Systems a fost selectat ca finalist la două categorii – Cel mai bun produs software și Cel mai inovativ produs software – cu produsul de securitate logică UTI gateSafe, care asigură managementul centralizat și controlul identității digitale în infrastructuri IT de dimensiuni medii-mari.
 
În cadrul ceremoniei de premiere au fost rulate două clipuri video cu prezentarea produsului gateSafe, susținută de domnul Cristian Radu, șef al departamentului de Ingineria Sistemelor în cadrul Diviziei de IT&C din UTI Systems. Prezentarea s-a concentrat pe caracterul inovativ al produsului gateSafe, obținut ca rezultat al unui proces de cercetare-dezvoltare în care UTI a investit de peste 3 ani, în acest moment putând concura cu firme de renume internațional în domeniul securității informației.