Presă
03.04.2013

UTI va realiza sistemul informatic integrat pentru „Dosarul Electronic de Sănătate”

UTI Grup a semnat la sfârșitul lunii martie 2013 contractul pentru implementarea sistemul informatic integrat pentru „Dosarul Electronic de Sănătate” (DES), beneficiar fiind Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate (CNAS).

Acest sistem are rolul de a agrega și de a integra informatiile medicale relevante ale asiguratilor, provenind din surse multiple, asigurând astfel o colecție de date disponibile in timp real si securizat, care au rolul de eficientiza decizia actului medical si de a imbunatati calitatea serviciilor medicale.

DES este un proiect extrem de complex și util, fiind primul proiect din România pentru un astfel de sistem și printre puținele implementante la nivel european. Complexitatea proiectului este tehnologică (prin furnizarea de servicii on-line pentru asigurați si prestatorii de servicii medicale cu un grad ridicat securitate, disponibilitate si confidentialitate a datelor), medicală (prin agregarea datelor medicale relevante provenite din surse multiple) cât și organizațională (prin colaborarea prestatorilor de servicii de sănătate publică din România).Proiectul DES este co-finanțat prin fonduri europene FEN – POS CCE Axaprioritara III – Operatiunea 4: “Sustinereaimplementarii de solutii de e-sanatatesiasigurareaconexiunii broadband”.

Proiectul va fi implementat de către UTI GRUP, câștigătorul procedurii de achiziții publice nr. SEAP 131521/11.11.2011 și va fi finalizat în ianuarie 2014. Pentru implementarea acestui proiect vor fi folosite tehnologii de vârf în domeniul IT&C, de la cei mai mari producători în domeniu, respectiv IBM, Oracle si Cisco.

Mai multe detalii si pe: Dosarul Electronic de Sanatate Operational din Ianuarie 2014