Presă
15.01.2013

UTI Grup va reabilita Spitalul Județean de Urgență Vâlcea

UTI Grup a semnat contractul pentru reabilitarea Spitalului Județean de Urgență Vâlcea. Anunțul a fost făcut public într-o conferință de presă organizată de Consiliul Județean Vâlcea, beneficiarul lucrării, în data de 15 ianuarie 2013. Proiectul se va desfășura pe o perioda de 30 de luni, iar antrepriza generală va fi asigurată de UTI Grup în asociere cu Romconstruct Holding Grup, UTI Grup fiind liderul asocierii.

Lucrările realizate de UTI vor consta în reabilitarea și modernizarea instalațiilor electrice și mecanice ale spitalului, precum și în instalarea unor sisteme noi, performante, de curenți slabi și gaze medicale. Spitalul va fi funcțional pe perioada lucrărilor, iar echipa de proiect nu va afecta în niciun fel desfășurarea activității acestuia, aceasta fiind și una dintre provocările proiectului.

Contractul, cu o valoare de 39.604.022,73 lei este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional, Axa prioritară 3 – Îmbunătățirea infrastructurii sociale regionale și locale, Domeniul de intervenție 3.1 – Reabilitatea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate. Contractul a fost atribuit în baza unei licitaţii deschise, publicată în SEAP cu numărul 133908, în data de 15 martie 2012.

Prin reabilitarea Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, autoritatea contractantă își propune să ofere condiţii avansate de investigaţii şi tratament pentru pacienții săi și să crească confortul aceastora.

UTI are experiență demonstrată în domeniul furnizării de servicii de construcții și facility management pentru instituții sanitare și deține în portofoliul său operatori renumiți din acest domeniu, precum Spitalul Clinic de Urgență Profesor Dr. Bagdasar Arseni din București, Clinica Euromaterna din Brasov, lanțul de clinici Regina Maria din Constanța, Spitalul Municipal din Ploiești și Spitalul Sfântul Spiridon din Iași.