Presă
25.03.2014
UTI participă la conferința NATO C4ISR Industry Conference & TechNET International 2014

UTI participă la conferința NATO C4ISR Industry Conference & TechNET International 2014

In cadrul conferinței care are loc în perioada 25-27 martie 2014 la Bucuresti, UTI prezintă soluții de securitate cibernetică, comandă și control, management al informațiilor secrete, criptare voce, tehnologii Tempest și centre de date mobile.

Desfășurat sub înaltul patronaj al Primului Ministru al României, evenimentul este un bun prilej de identificare a posibilităților de colaborare și a oportunităţilor de afaceri din perspectiva tehnologică, în contextul cooperării regionale şi internaţionale.

UTI, unul dintre cei mai importanți integratori de sisteme pentru domeniul militar, participă la eveniment cu o prezentare în secțiunea dedicată securității cibernetice, dar și cu un stand expozițional unde soluțiile dezvoltate pot fi testate. Valoarea soluțiilor de securitate cibernetică dezvoltate de UTI a fost recunoscută, la finalul anului 2013, prin introducerea produselor proprii certSAFE și shellSAFE în catalogul NATO NIAPC (NATO Information Assurance Product Catalogue). Acestea vor putea fi utilizate pentru procesarea informațiilor clasificate NATO până la nivelul NATO RESTRICTED.

UTI este al treilea producător de soluții PKI (Public Key Infrastructures) la nivel mondial și singurul din România ale cărui produse au fost introduse în acest catalog.

“Proiectele dezvoltate în România și în străinătate, recunoașterea de care produsele dezvoltate de noi și soluțiile implementate se bucură la nivel NATO prin introducerea în catalogul furnizorilor agreați sau în cadrul exercițiilor Joint Warrior Interoperability organizate de Agenţia pentru consultanţă, comandă şi control a operaţiunilor NATO ne confirmă calitatea acestora și faptul ca putem răspunde celor mai înalte exigențe tehnologice și de securitate”, declară Tiberiu Urdăreanu, Președinte UTI și vorbitor în cadrul conferinței.

Soluțiile UTI în domeniul apărării, al securității fizice și informatice sunt utilizate cu succes de instituții guvernamentale și militare.