Presă
13.05.2011

Termenul e aproape! Tu ți-ai luat certificat digital?

certSIGN, companie membrã a UTI, a organizat în data de 12 mai 2011 o întâlnire cu reprezentanții mass-media cu tema Termenul e aproape! Tu ți-ai luat certificat digital?

Evenimentul face parte din campania de promovare și de conștientizare a importanței achiziþionãrii certificatului digital cu cel puțin 10 zile înainte de termenul legal de depunere a declarațiilor.

1 iunie 2011: medicii și farmaciștii vor transmite raportãrile cãtre CNAS exclusiv în format electronic.
1 iulie 2011: Declaraþia 112 se va depune, de cãtre toate firmele, numai prin Internet.

În urmãtoarele 7 sãptãmâni se vor emite aproximativ 40.000 de certificate digitale calificate, din cele aproximativ 100.000 de certificate digitale calificate pentru a se asigura conformitatea cu cerinþele legislative actuale. În acest moment existã în piaþã 55.000 – 60.000 de certificate digitale, majoritatea emise în ultimele 9 luni.

Pentru a acoperi aceastã cerere este necesar un efort susþinut care sã asigure buna funcþionare a sistemului și onorarea cererilor clienþilor în parametri normali.

În acest sens, certSIGN desfãșoarã un set de acțiuni care sã permitã emiterea zilnicã, în mod constant, a minim 1.000 de certificate digitale și pentru a rãspunde unor perioade de vârf cu 1.500 – 2.000 de cereri de certificate pe zi:

  • Mãrirea prezenþei la nivel naþional pentru preluarea cererilor de certificate digitale (front office).
  • Mãrirea echipei care prelucreazã cererile de certificate digitale în vederea emiterii certificatelor calificate (back office). Fiecare cerere pentru emiterea unui certificat digital este verificatã individual.
  • Mãrirea capacitãții Call center-ului pentru a prelua cererile clienþilor și a asigura suport tehnic.
  • Îmbunãtãțirea și monitorizarea permanentã a infrastructurii tehnice pentru asigurarea disponibilitãții 24/7.

Mãsurile luate de certSIGN permit implementarea unui flux tehnologic care sã asigure emiterea certificatelor digitale în condiții optime.

Vezi și:
banknews.ro, cotidianul.ro, bursa.ro