Presă
22.04.2011

Tradițiile UTI cu ocazia Paștelui

UTI a fãcut o tradiție din acțiunile sociale susținute în perioada sãrbãtorilor pascale, încercând sã aducã clipe de bucurie și zâmbete pe chipurile celor care au nevoie de sprijin. Se reconfirmã astfel angajamentul UTI de a se implica în cât mai multe acțiuni de responsabilitate socialã din dorința de a influența în bine viața comunitãților și persoanelor.

În spiritul tradiției nãscute acum mulți ani, s-au acordat ajutoare în alimente și dulciuri Casei de copii din Valea Screzii, care face parte din Asociația Pro Vita pentru nãscuți și nenãscuți, cu sediul în Vãlenii de Munte. De asemenea, am dorit sã întâmpinãm sãrbãtoarea Paștelui în mijlocul copiilor din Școala Comunalã din Comuna Gorbãnești, judeþul Botoșani, unde s-a oferit îmbrãcãminte, încãlțãminte, fructe și dulciuri. UTI dorește sã vinã în întâmpinarea nevoilor acestor copii și încearcã sã aducã zâmbete pe fețele lor cu ajutorul cadourilor oferite.

O altã destinație de suflet pentru UTI este Centrul de Îngrijire și Asistențã Câțcãu, din județul Cluj, unde batrânii internați au primit cu mare bucurie încãlțãminte, fructe și dulciuri.

Un proiect nou dezvoltat de UTI este colaborarea cu Fundația CliniClowns, iar sãrbãtoarea Paștelui a oferit un nou prilej de a fi alãturi de copiii spitalizați în încercarea de a le alina suferințele provocate de tratamente. În spitalele unde activeazã clovnii CliniClowns au fost organizate workshop-urile în care micii pacienți au putut experimenta încondeierea ouãlor și s-au putut bucura de prezența clovnilor și de cadourile primite.