05.07.2010

UTI a fost prezent la târgul internațional din domeniul apãrãrii, Eurosatory

UTI Defense&Security Engineering a participat, în perioada 14-18 iunie 2010, la târgul internațional din domeniul echipamentelor și sistemelor pentru apãrare și securitate, Eurosatory, care a avut loc la Paris.

Compania membrã UTI a luat parte la eveniment alãturi de alte firme din industria româneascã de profil, pavilionul național fiind organizat cu sprijinul Ministerului Economiei, Comerþului și Mediului de Afaceri, Biroului de Promovare Economicã de la Paris, Centrului Român pentru Promovarea Comerțului și Investițiilor Strãine și Asociaþiei Patromil.

UTI a prezentat la expoziția internaþionalã competenþele sale în domeniul apãrãrii: radarul Gap Filler, integrat în parteneriat cu Lockheed Martin, Centru de Comandã și Control, roboți de intervenție, sisteme integrate de securitate pentru unitãți militare, Complex de Tir, sisteme de securitate pentru protecția frontierelor, sisteme integrate de securitate pentru protecția infrastructurilor critice (porturi, aeroporturi, industria petrolierã), echipamente Tempest, detectoare cu raze X.

Târgul Eurosatory a fost deschis oficial de ministrul francez al Apãrãrii, dl. Hervé Morin, care a apreciat importanþa manifestãrii, mai ales în actualul context economic, arãtând cã industria de apãrare a fost în permanențã motorul economiei și reconstrucției economice civile sau post-conflict. Totodatã, oficialul francez a subliniat implicarea Franței în efortul global de înlãturare a crizei economice, Eurosatory 2010 adunând la un loc cele mai mari companii din lume în domeniul industriei de apãrare, companii ce creeazã prin activitãțile desfãșurate câteva sute de mii de locuri de muncã în întreaga lume.

Evenimentul s-a bucurat de un succes deosebit, fiind prezente peste 1.300 de companii din 140 de țãri ale lumii și peste 60.000 de vizitatori.