29.06.2010

certSIGN este co-organizator al unui study tour privind implementarea Sistemului tahograf digital în România

certSIGN se implicã activ în promovarea și susținerea implementãrii sistemului tahograf digital în afara spațiului UE, în țãrile AETR și TRACECA (Transport Corridor Europe – Caucasus – Asia).

Study tour-ul privind tahograful digital este organizat și finanțat prin proiectul European LTSS (Land Transport Safety and Securtiy) pentru membrii TRACECA și este organizat în perioada 29-30 iunie în București.

Dupã participarea în calitatea de membru CORTE la seminarii tematice organizate în Georgia și Kazakhstan, certSIGN susține inițiativa Autoritãții Rutiere Române de a organiza acest study tour-cu tema Emiterea de carduri pentru tahograful digital.

La eveniment vor participa ca invitați reprezentanți din țãrile TRACECA, scopul fiind de a vedea concret soluția de personalizare și emitere a cardurilor pentru tahograful digital implementatã în România.

Prima zi a evenimentului este dedicatã aspectelor legate de cadrul legislativ, responsabilitãților și modului de organizare privind proiectul tahograf digital, politica naționalã, modul de colaborare cu instituțiile similare din UE, AETR, TRACECA.

În cea de-a doua zi a evenimentului, participanții vor vizita sediul certSIGN, unde specialiștii noștri vor prezenta soluția, arhitectura și procedurile de lucru, elementele de securitate, precum și o demonstrație concretã de flux de producție.

La eveniment vor participa aproximativ 30 de invitați, reprezentanți ai autoritãților naționale din țãrile TRACECA (Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Kazakhstan, Moldova, Tajikistan, Turcia, Ukraina, Uzbekistan, Iran și România), precum și invitați din partea TRACECA și CORTE.

certSIGN, companie membrã a grupului UTI, este unul dintre primii furnizori de soluțiile de securitate IT și lider în furnizarea serviciilor de certificare din România, furnizorul serviciului de personalizare a cardurilor de tahograf digital pentru Autoritatea Rutierã Românã și autoritãțile similare din Bulgaria, Ucraina și Republica Moldova.